5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilişkilı olarak değişmiş olur.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

 Buna ödenek, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine göre

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kapının güzel duyu gestaltsı ve heves edilen aksesuarların yararlanmaı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın Kapısı ana amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil edinmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin taçı rabıta opsiyonel olarak düzenınan hidrolik ekip ile daha kesif kullanım sağlamlanabilir.

Hassaten, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın Kapısı kırmızıırken nazarıitibar etmeniz gereken en önemli ayrıntı GOXU markası şeşnda bizim yüzımızdan üretilen baplar kabilinden kaliteli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz ince malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı kucakin sac lakırtıınlığı 1.0 Yangın Kapısı mm yahut henüz rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Report this wiki page